Onsdag d 17 august tog vi på bærjagt i Hjelm Skov. Det stod dog hurtigt klart, at bærrene i skoven endnu ikke var modne, da alle buskene stod i skygge, og derfor er bærrene længere tid om at modnes. Vi fandt dog heldigvis nogle fine brombærbuske da vi kom ud af skoven, og det gav en god høst af brombær.
Vi besluttede at lave en brombærcrumble.
Opskriften er lidt på gefühl, men bærrene er vendt i lidt rørsukker og lagt i bunden af en tærteform. Ovenpå er kommet en blanding af mel, havregryn, sukker, kokosmel og margarine. Det er blevet “nulret” sammen og hældt ovenpå bærrene. Kagen er derefter kommer i ovnen på 200C i ca 25min.
At finde mad i naturen er med til at give en forståelse for, at fødevarer ikke bare er noget der ligger i køledisken, men faktisk vokser udenfor
En sanselig oplevelse; brombærbuske stikker meget, det er lidt en “farlig” aktivitet da man højst sandsynligt ikke slipper helt uskadt fra det; dette kan desuden give en god snak om planter (og dyrs) forsvarsmekanismer.
Snak om hvordan planter gror; at bærrene i skoven ikke var modne fordi de fik mere skygge
Vi kunne have tilberedt kagen i en hollænderovn i et bål; dette kan måske i endnu højere grad styrke oplevelsen af at lave maden selv. Man kunne muligvis også male korn til mel selv?
Kommentarer
Send en kommentar